• Zapraszamy na skoki narciarskie do Zakopanego

W dniach 17-18 sierpnia 2019 r. na Wielkiej Krokwi w Zakopanem odbędą się Letnie Grand Prix w skokach narciarskich i zawody o Puchar "Solidarności" w Skokach Narciarskich. Dysponujemy ograniczoną ilością wejściówek na te wydarzenia. Zapotrzebowanie na wejściówki należy zgłaszać tylko i wyłącznie drogą mailową na adres: regiony@solidarnosc.org.pl do dnia 26 czerwca br. Ponieważ jedna wejściówka jest ważna na jeden dzień - sobotę lub niedzielę - przy zgłoszeniu należy podać ilość sztuk oraz termin (17 lub 18 sierpnia). Decyduje kolejność zgłoszeń.

• Trwa Międzynarodowa Konferencja Pracy

W dniu 12 czerwca br. w Genewie rozpoczęły się obrady 108. Sesji Międzynarodowej Konferencji Pracy, odbywającej się w roku 100-lecia powstania Międzynarodowej Organizacji Pracy, której Polska byłą współorganizatorem.

• Rok 1989 w Małopolsce - jaki był?

Rok 1989 w Małopolsce był przedmiotem konferencji naukowej zorganizowanej 5 czerwca br. w Krakowie przez Instytut Pamięci Narodowej.  Konferencję rozpoczęło wystąpienie Adama Gliksmana, historyka i zarazem wiceprzewodniczącego Zarządu Regionu.