Protokół Nr 6

Z posiedzenia Głównej Komisji Wyborczej Spółki do przeprowadzenia wyborów

kandydatów na członków Rady Nadzorczej X kadencji Spółki Grupa Azoty SA

wybieranych przez pracowników Spółki

w dniu 19 kwietnia 2016 r.

Przewodniczący Głównej Komisji Wyborczej zwołał posiedzenie jej członków na dzień 19 kwietnia 2016 r.

W posiedzeniu w dniu 19 kwietnia 2016 r. wzięli udział:

Janusz Szymczak              przewodniczący

Paweł Pasiowiec                zastępca przewodniczącego

Stanisława Rzepka             sekretarz

Stanisław Kordela              członek

Krzysztof Śniecikowski       członek

Adam Odolski                    członek

Tomasz Sikora                  członek

Krzysztof Dziuban              członek

1. Główna Komisja Wyborcza stwierdza, że regulaminowym czasie 3 dni roboczych od daty ogłoszenia wyników głosowania drugiej tury wyborów do GKW nie wpłynęła żadna skarga co do prawidłowości przeprowadzenia wyborów.

2. Z uwagi na spełnienie wymogu udziału co najmniej 50 % wszystkich pracowników Spółki, zarówno w pierwsze turze wyborów (udział 84.34 %), jak i w drugiej turze wyborów (udział 81.34 %) - Główna Komisja Wyborcza stwierdza ważność wyborów kandydatów na członków Rady Nadzorczej Spółki X kadencji, wybieranych przez pracowników.

3. Na podstawie wyników wyborów przeprowadzonych w dwóch turach wyborów: w dniach 11-23 marca 2016 r. oraz 30 marca – 14 kwietnia 2016 r. Główna Komisja Wyborcza stwierdza, że za wybranych kandydatów na członków Rady Nadzorczej Spółki X kadencji, wybieranych przez pracowników, uważa się:

p. Zbigniewa Paprockiego

p. Roberta Kapkę

p. Romana Romaniszyna.

Za Główną Komisję Wyborczą

Janusz Szymczak – przewodniczący

• Czwarty dzień protestu „S” w Krakowie

Trwa czwarty dzień protestu „Solidarności” pracowników oświaty, którzy okupują siedzibę Małopolskiego Kuratora Oświaty w Krakowie. Wczoraj (13 marca) Prezydium KSOiW NSZZ „S” zdecydowało, że protest, który zorganizowała Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Małopolskiego, przyjmuje formę ogólnopolską.

• Sekcja Oświaty Regionu Małopolskiego rozpoczęła okupację kuratorium

Podniesienia wynagrodzeń o 15 proc. od stycznia tego roku, kolejnych 15 proc. od stycznia 2020 r., przywrócenia korzystniejszych zasad awansu oraz powrotu do poprzednich zasad oceny pracy domagają się nauczyciele z Małopolskiej Solidarności.

• Spotkanie związkowców z Marszałkiem Witoldem Kozłowskim

28 lutego br. przedstawiciele Sekcji Muzeów i Instytucji Ochrony Zabytków Region Małopolskiego NSZZ „Solidarność” oraz ogólnopolskiego Komitetu Dziady KulturyNSZZ „Solidarność” spotkali się z Witoldem Kozłowskim, marszałkiem województwa małopolskiego i Anną Pieczarką, członkiem Zarządu odpowiedzialnym za kulturę.

• Emerytura „Mama 4 plus”

Zgodnie z ustawą o rodzicielskim świadczeniu uzupełniającym, o emeryturę „Mama 4 plus” będą mogły się ubiegać matki, które osiągnęły wiek emerytalny 60 lat. Świadczenie będzie przysługiwało także ojcom czworga dzieci po osiągnięciu 65 lat, ale wyłącznie w przypadku śmierci matki lub wtedy, gdy matka porzuciła rodzinę.

Podstawowym celem nowej ustawy jest zapewnienie niezbędnych

• ODSŁANIAMY MANIPULACJĘ! Jak tworzy się kłamliwą narrację, że Wolne Niedziele szkodzą małym sklepom!

"Tak się dobija drobny handel", "Zakaz handlu zbiera żniwo", "Absurd zakazu handlu w niedzielę", to tylko niektóre nagłówki największych gazet i portali, które znów postanowiły uderzyć w wywalczone przez NSZZ "Solidarność" Wolne Niedziele. Od samego początku wdrożenia ustawy o ograniczeniu handlu trwa medialna nagonka na nowo uchwalone prawo, a gazety wręcz

• Emerytury i renty. Waloryzacja w toku!

W ciągu miesiąca do emerytów i rencistów trafi blisko 8,5 mln listów z ZUS. Znajdą się w nich informację o wysokości świadczenia po waloryzacji.

Każdego roku w marcu Zakład Ubezpieczeń Społecznych przeprowadza waloryzację emerytur i rent. Zwaloryzowane świadczenia są wypłacane automatycznie w terminach, w których klienci standardowo otrzymują emeryturę lub rentę.

Wkrótce