Posiedzenie Trójstronnego Zespołu ds. Branży Chemicznej

http://mohsen.ir/?danilov=كيف-يمكن-ربح-مال-سريع-بطرق-غير-قانونية W dniu 8 czerwca 2016 roku w CPS „Dialog” w Warszawie odbyło się posiedzenie Trójstronnego Zespołu ds. Branży Chemicznej , było to pierwsze posiedzenie od trzech lat. W posiedzeniu udział brali przedstawiciele Ministerstwa Rozwoju, Ministerstwa Skarbu Państwa, Ministerstwa Finansów, Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej , Prezes Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego, przedstawiciel konfederacji prywatnych pracodawców „Lewiatan” , oraz przedstawiciele związków zawodowych reprezentujących zakłady chemiczne z Tarnowa , Puław , Kędzierzyna, Polic, Włocławka.

click here Posiedzenie zespołu otworzył współprzewodniczący reprezentujący stronę związkową. Po krótkiej prezentacji uczestników przyjęto protokół z ostatniego posiedzenia które odbyło się 10 maja 2013 roku i wybrano przewodniczącego zespołu którym została Pani Minister Jadwiga Emilewicz reprezentująca Ministerstwo Rozwoju.

qoption demo W dalszej części posiedzenia głos zabrał Jerzy Gruza z Ministerstwa Skarbu Państwa , który przedstawił obecne mechanizmy zabezpieczenia Grupy Azoty uniemożliwiające wrogie przejęcie. Na pytanie przewodniczącego NSZZ „Solidarność” w Grupie Azoty S.A. Tadeusza Szumlańskiego czy zdaniem Ministerstwa obecne zabezpieczenie jest wystarczające ( związek uważa że najlepszym zabezpieczeniem jest posiadanie przez Skarb Państwa pakietu ponad 50% akcji) Minister Gruza odpowiedział ,że obecne zabezpieczenie jest wystarczające i bezpieczne.

http://dkocina.com/galeria-de-ambientes/?nggpage=4 Następnie głos zabrał Prezes Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego Tomasz Zieliński , który przedstawił działania PIPC , oraz omówił wyniki przemysłu chemicznego osiągnięte w 2015 roku. W dalszej części swojego wystąpienia Prezes Zieliński zwrócił uwagę na bardzo niekorzystne przepisy wprowadzane w Rozporządzeniu Ministra Środowiska do Ustawy o prawie Wodnym , które bezpośrednio wpłyną negatywnie na przemysł chemiczny. PIPC i poszczególne zakłady z branży chemicznej przygotowują wyliczenia dotyczące ponoszenia dodatkowych kosztów związanych z wprowadzeniem tych uregulowań prawnych , które mogłyby doprowadzić do niepłacalności produkcji a tym samym zamykania zakładów i zwolnień pracowników.

follow Po wysłuchaniu Pana Prezesa uczestnicy posiedzenia jednogłośnie przyjęli uchwałę skierowaną do Prezesa Rady Ministrów Pani Premier Bety Szydło i Ministra Środowiska o wstrzymanie prac nad tą Ustawą i cofnięciem niekorzystnych przepisów dla przemysłu chemicznego jednocześnie popierając działania podejmowane przez Polską Izbę Przemysłu Chemicznego w przedmiotowej sprawie. Na zakończenie posiedzenia kolega Andrzej Jacyna  przewodniczący MOZ NSZZ „Solidarność” Grupa Azoty Zakłady Azotowe Puławy S.A. zawnioskował aby strona związkowa dokonała uaktualnienia członków stałych zespołu w związku z przeprowadzonymi wyborami w organizacjach związkowych , oraz wyboru nowego współprzewodniczącego zespołu. Na tym posiedzenie zakończono.

buy Seroquel once a day

forex handel oder binäre optionen Notatkę opracował

go Tadeusz Szumlański

Załączniki:
Pobierz plik (IMG_5765.JPG)IMG_5765.JPG[ ]3600 kB
Pobierz plik (IMG_5769.JPG)IMG_5769.JPG[ ]4002 kB

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

free stock charts for binary options\'a Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków