W dniach 10-11 czerwca po raz kolejny Krajowy Sekretariat Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, pełnił wartę przy grobie Patrona NSZZ Solidarność - KS. Jerzego Popiełuszki.Tym razem za zorganizowanie warty była odpowiedzialna Krajowa Sekcja Przemysłu Chemicznego.Składam bardzo serdeczne podziękowania przede wszystkim Sławkowi Bezara, który po śmierci naszego przyjaciela T. Podlaska podjął się zorganizowania warty i przywiózł do Warszawydrużynę z Zakładów Oponiarskich Dębica, która pełniła wartę w dniu 10 czerwca od godz. 12.00 do godz. 22.00.

Równie wielkie podziękowania dla Tadeusza Szumlańskiego - Przewodniczącego w Azotach Tarnów, który z koleżankami i kolegami z firmy, po raz chyba już trzeci,
pełnił najtrudniejszą zmianę warty tzn. wartę nocną, od godz. 22.00 do godz. 8.00.

Duże podziękowanie również składam koledze Dariuszowi Sobkiewiczowi z Gaz- Systemu, Odział w Rembelszczyźnie, który zgłosił się na ostatnia zmianę w dniu 11 czerwca tj. od godz. 8.00 do godz. 12.00,Sekcja Chemii miała kłopot z obsadzeniem tej zmiany i kolega Darek uratował sprawę, dzięki.

Mirosław Miara

Załączniki:
Pobierz plik (Azoty Tarnów.jpg)Azoty Tarnów.jpg[ ]3633 kB

• Zrewidowana Europejska Karta Społeczna - seminarium

NSZZ Solidarność oraz Katedra Prawa Pracy i Polityki Społecznej UJ zapraszają do udziału w seminarium dotyczącym znaczenia Zrewidowanej Europejskiej Karty Społecznej i możliwości jej ratyfikacji. Seminarium odbędzie 17 września 2018 r. w Krakowie.

• Wakacyjny Dar Krwi w Pustkowie

Klub Honorowych Dawców Krwi im. Księżnej Heleny Jabłonowskiej serdecznie zaprasza wszystkich chętnych do oddania krwi na Akcję poboru krwi, która będzie miała miejsce w dniu 18 lipca 2018 r. w budynku Centrum Aktywności Gospodarczej i Społecznej, obok bramy LERG w Pustkowie, w godz. 9:00 - 12:00.

Jest to kolejna akcja w ramach akcji Małopolskiej "Solidarności" "100 litrów krwi na 100-lecie Odzyskania Niepodległości". Serdecznie zapraszamy!!!

• Zaproszenie do Energylandii

Oferta specjalna dla członków "Solidarności". Zapraszamy do skorzystania z tańszych biletów do największego parku rozrywki w Polsce Energylandii z Zatorze.
    Więcej informacjitutaj

• RDS: Założenia ustawy budżetowej, płaca minimalna i podwyżki dla budżetówki

12 lipca odbyło się posiedzenie plenarne Rady Dialogu Społecznego. Porządek obrad przewidywał debaty merytoryczne oraz przyjęcie dwóch uchwał – w sprawie projektu ustawy o Pracowniczych Planach Kapitałowych oraz ws. dokumentu „Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych”. Brak kworum strony związkowej, spowodowany nieobecnością przedstawicieli Forum Związków Zawodowych na posiedzeniu

• Człowiek Roku 2017 Tygodnika Solidarność: Abp Marek Jędraszewski

Na początku roku Tygodnik Solidarność wybrał osobistość roku 2017, którą został abp Marek Jędraszewski. Ci, którzy osobiście znają ks. arcybiskupa podkreślają, że potrafi dotrzeć swoją nauką zarówno do uczonych, jak i do prostych ludzi. Często staje w obronie podstawowych wartości chrześcijańskich. Za to szanują go ludzie. I za to ceni go Solidarność. Dzisiaj nadszedł czas na uroczyste uhonorowanie tytułem

• Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych

Copyright 2015 NSZZ "Solidarnosc" ZAT S.A.