http://vitm.com/SULR8M-5e6S7kO3K4e0F0_7d0r1L 75191/ W dniu 10 lipca przedstawiciele naszego związku wraz z Pocztem Sztandarowym uczestniczyli w uroczystej mszy świętej w intencji Ludzi Pracy, bezrobotnych oraz pracujących za granicą. Msza święta odbyła się w ramach Wielkiego Odpustu Tuchowskiego, którą koncelebrował i wygłosił homilię Ks. biskup Wiesław Lechowicz.

Załączniki:
Pobierz plik (20160710_110101.jpg)20160710_110101.jpg[ ]3546 kB
Pobierz plik (20160710_122733.jpg)20160710_122733.jpg[ ]3195 kB
Pobierz plik (20160710_122750.jpg)20160710_122750.jpg[ ]2969 kB
Pobierz plik (20160710_122809.jpg)20160710_122809.jpg[ ]2085 kB

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

follow site Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków