go to link          W dniach 17 - 18 września 2016 r jak co roku Związkowcy z Solidarności  Grupy Azoty S.A. wraz ze swoim duszpasterzem Ludzi Pracy Ks. Stanisławem Dudką uczestniczyli w XXXIV pielgrzymce Ludzi Pracy na Jasnej Górze. Tegoroczna pielgrzymka Ludzi Pracy przypadała  w 40 rocznicę Radomskiego czerwca  1976 r. Jednym z jej patronów jest Ks. Roman Kotlarz. męczennik Radomskiego czerwca. Głównym punktem XXXIV  Pielgrzymki Ludzi Pracy na Jasną Górę była uroczysta suma w intencji Ludzi Pracy której przewodniczył Ks. abp Józef Kupny metropolita wrocławski i Krajowy Duszpasterz Ludzi Pracy. Przed jej rozpoczęciem głos zabrał Piotr Duda przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ ,,Solidarność" w swoim przemówieniu podkreślił dobrą współpracę z rządem i zapowiedział dalsza walkę o prawa pracownicze, w tym wolne niedziele w handlu.

Załączniki:
Pobierz plik (20160918_090254.jpg)20160918_090254.jpg[ ]3462 kB
Pobierz plik (20160918_093115.jpg)20160918_093115.jpg[ ]2842 kB
Pobierz plik (20160918_094413.jpg)20160918_094413.jpg[ ]2969 kB
Pobierz plik (20160918_100142.jpg)20160918_100142.jpg[ ]2327 kB
Pobierz plik (20160918_100208.jpg)20160918_100208.jpg[ ]2438 kB
Pobierz plik (20160918_100951.jpg)20160918_100951.jpg[ ]2782 kB
Pobierz plik (20160918_101212.jpg)20160918_101212.jpg[ ]3136 kB
Pobierz plik (20160918_113159.jpg)20160918_113159.jpg[ ]2980 kB

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

opcje binarne forbes Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków