W dniach 17 - 18 września 2016 r jak co roku Związkowcy z Solidarności  Grupy Azoty S.A. wraz ze swoim duszpasterzem Ludzi Pracy Ks. Stanisławem Dudką uczestniczyli w XXXIV pielgrzymce Ludzi Pracy na Jasnej Górze. Tegoroczna pielgrzymka Ludzi Pracy przypadała  w 40 rocznicę Radomskiego czerwca  1976 r. Jednym z jej patronów jest Ks. Roman Kotlarz. męczennik Radomskiego czerwca. Głównym punktem XXXIV  Pielgrzymki Ludzi Pracy na Jasną Górę była uroczysta suma w intencji Ludzi Pracy której przewodniczył Ks. abp Józef Kupny metropolita wrocławski i Krajowy Duszpasterz Ludzi Pracy. Przed jej rozpoczęciem głos zabrał Piotr Duda przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ ,,Solidarność" w swoim przemówieniu podkreślił dobrą współpracę z rządem i zapowiedział dalsza walkę o prawa pracownicze, w tym wolne niedziele w handlu.

Załączniki:
Pobierz plik (20160918_090254.jpg)20160918_090254.jpg[ ]3462 kB
Pobierz plik (20160918_093115.jpg)20160918_093115.jpg[ ]2842 kB
Pobierz plik (20160918_094413.jpg)20160918_094413.jpg[ ]2969 kB
Pobierz plik (20160918_100142.jpg)20160918_100142.jpg[ ]2327 kB
Pobierz plik (20160918_100208.jpg)20160918_100208.jpg[ ]2438 kB
Pobierz plik (20160918_100951.jpg)20160918_100951.jpg[ ]2782 kB
Pobierz plik (20160918_101212.jpg)20160918_101212.jpg[ ]3136 kB
Pobierz plik (20160918_113159.jpg)20160918_113159.jpg[ ]2980 kB

• Zrewidowana Europejska Karta Społeczna - seminarium

NSZZ Solidarność oraz Katedra Prawa Pracy i Polityki Społecznej UJ zapraszają do udziału w seminarium dotyczącym znaczenia Zrewidowanej Europejskiej Karty Społecznej i możliwości jej ratyfikacji. Seminarium odbędzie 17 września 2018 r. w Krakowie.

• Wakacyjny Dar Krwi w Pustkowie

Klub Honorowych Dawców Krwi im. Księżnej Heleny Jabłonowskiej serdecznie zaprasza wszystkich chętnych do oddania krwi na Akcję poboru krwi, która będzie miała miejsce w dniu 18 lipca 2018 r. w budynku Centrum Aktywności Gospodarczej i Społecznej, obok bramy LERG w Pustkowie, w godz. 9:00 - 12:00.

Jest to kolejna akcja w ramach akcji Małopolskiej "Solidarności" "100 litrów krwi na 100-lecie Odzyskania Niepodległości". Serdecznie zapraszamy!!!

• Zaproszenie do Energylandii

Oferta specjalna dla członków "Solidarności". Zapraszamy do skorzystania z tańszych biletów do największego parku rozrywki w Polsce Energylandii z Zatorze.
    Więcej informacjitutaj

• RDS: Założenia ustawy budżetowej, płaca minimalna i podwyżki dla budżetówki

12 lipca odbyło się posiedzenie plenarne Rady Dialogu Społecznego. Porządek obrad przewidywał debaty merytoryczne oraz przyjęcie dwóch uchwał – w sprawie projektu ustawy o Pracowniczych Planach Kapitałowych oraz ws. dokumentu „Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych”. Brak kworum strony związkowej, spowodowany nieobecnością przedstawicieli Forum Związków Zawodowych na posiedzeniu

• Człowiek Roku 2017 Tygodnika Solidarność: Abp Marek Jędraszewski

Na początku roku Tygodnik Solidarność wybrał osobistość roku 2017, którą został abp Marek Jędraszewski. Ci, którzy osobiście znają ks. arcybiskupa podkreślają, że potrafi dotrzeć swoją nauką zarówno do uczonych, jak i do prostych ludzi. Często staje w obronie podstawowych wartości chrześcijańskich. Za to szanują go ludzie. I za to ceni go Solidarność. Dzisiaj nadszedł czas na uroczyste uhonorowanie tytułem

• Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych

Copyright 2015 NSZZ "Solidarnosc" ZAT S.A.