source               W dniach 21-23 września 2016r. odbyło się Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Przemysłu Chemicznego NSZZ ,,S’’ oraz posiedzenie Rady Krajowej Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ ,,Solidarność”  których gospodarzami była Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ ,,Solidarność” w Grupie Azoty S.A.

go here

source url     W pierwszym dniu delegaci na WZD KSPCh  zebrali się przede wszystkim  po to, aby dokonać wybory przewodniczącego sekcji i uzupełnić skład Rady Sekcji. Zebranie otworzył przewodniczący KP NSZZ  ,,S”  W Grupie Azoty  S.A. Tadeusz Szumlański  który powitał wszystkich przybyłych, następnie delegaci uczcili minutą ciszy zmarłego w maju dotychczasowego przewodniczącego Tomasza Podlaska. Zebraniu przewodniczył  w-ce przewodniczący sekcji Krzysztof Zieliński, a wybory z ramienia Komisji Krajowej nadzorowała Pani  Mecenas Barbara Porzuczek. W wyniku przeprowadzonych   wyborów przewodniczącym  Sekcji  został Sławomir Bezara (TC Dębica), a nowymi członkami Rady Sekcji Andrzej Bal (TC Dębica) , Zbigniew Adamczak  (Brigstone Poznań) i Robert Wichrowski (Anwil Włocławek). Na zakończenie zebrania nowo wybrany przewodniczący Sławomir Bezara podziękował wszystkim za zaufanie i wybór.

http://bodowlaw.com/?biopeme=herman-trading&7ce=26     Następnego dnia swoje posiedzenie rozpoczęli członkowie Rady Krajowego Sekretariatu  Przemysłu Chemicznego. Przewodniczący Mirosław Miara omówił stan przygotowań do uroczystego  Kongresu   z okazji 25 rocznicy powstania Sekcji i Sekretariatu.  Przedstawił listę działaczy Związkowych którzy zostaną uhonorowani pamiątkowymi  medalami, która została przyjęta stosowną uchwałą. Wśród uhonorowanych osób znajdują się przedstawiciele  naszej Komisji Przedsiębiorstwa NSZZ ,,S’’ Krzysztof Grzeszczuk, Eugeniusz Bednarczyk i długoletni przewodniczący Sekcji Jerzy Wróbel.

http://www.mylifept.com/?refriwerator=bin%C3%A4re-optionen-demo-ohne-anmeldung&b27=a7 Mirosław Miara złożył krótkie sprawozdanie z działań podjętych przez Sekretariat w ostatnim kwartale. Na Zakończenie posiedzenia  przewodniczący Sekcji  krótko przedstawili sytuację w poszczególnych zakładach zwracając szczególnie  uwagę na zmiany jakie dokonały się po wyborach parlamentarnych.

https iqoption com paypal     W kolejnym  dniu  członkowie Rady zostali zaproszeni przez  KP NSZZ ,,S’’ w Grupie Azoty S.A.  na wycieczkę po zakładzie.  Uczestnicy wycieczki odwiedzili sterownię V rozkładni metanu i wydział poliamidów.  Na zakończenie tarnowskiego spotkania członkowie Rady KSPCh w Willi Kwiatkowskiego spotkali się z wiceprezesem Grupy Azoty S.A.  Dyrektorem Generalnym  Wiktorem Szczypińskim, który przypomniał historię tarnowskich zakładów i powstania Grupy Azoty  oraz przedstawił aktualną sytuację firmy.

Załączniki:
Pobierz plik (20160921_152457.jpg)20160921_152457.jpg[ ]2667 kB
Pobierz plik (20160921_152559.jpg)20160921_152559.jpg[ ]2709 kB
Pobierz plik (20160921_152608.jpg)20160921_152608.jpg[ ]2544 kB
Pobierz plik (20160922_151545.jpg)20160922_151545.jpg[ ]2628 kB
Pobierz plik (20160922_183042.jpg)20160922_183042.jpg[ ]2675 kB
Pobierz plik (20160923_102315.jpg)20160923_102315.jpg[ ]2321 kB
Pobierz plik (20160923_102436.jpg)20160923_102436.jpg[ ]2355 kB
Pobierz plik (20160923_113227.jpg)20160923_113227.jpg[ ]3239 kB

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

here Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków