binäre optionen beispiel W dniach 24-26 października 2016 roku we Wrocławiu w Hotelu Novotel odbył się Jubileuszowy Kongres Krajowego Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, w którym uczestniczyli członkowie naszego związku, Panowie: go here Tadeusz Szumlański, Artur Jasiński, Zbigniew Paprocki, Jerzy Wróbel, Krzysztof Grzeszczuk oraz Eugeniusz Bednarczyk.

enter site Przed otwarciem Kongresu, delegaci i goście uczestniczyli we mszy świętej w kościele pod wezwaniem św. Klemensa Dworzaka, w której uczestniczył nasz http://irinakirilenko.com/?deribaska=binary-options-killer&19d=9a Poczet Sztandarowy.

go here Obrady Kongresu rozpoczął i prowadził Delegat z Krajowej Sekcji Górnictwa Naftowego i Gazownictwa - Jacek Żurawski.

http://centremedicroses.com/?friyure=femme-qatar-cherche-homme&910=85 Po otwarciu Kongresu, odśpiewaniu hymnu Solidarności i minucie ciszy w intencji zmarłych Delegatów, został wyświetlony film promujący miejsce obrad - Wrocław.

http://www.bgroads.com/?prosturadlo1=iq-option-cosa-%C3%A8&b27=4f Prowadzący powitał wszystkich delegatów, gości – byłych działaczy Sekretariatu, gości, związkowców z Regionu Dolny Śląsk, przedstawicieli KK i Sekretariatów Branżowych, gości zagranicznych, związkowców z Francji, Belgii, Niemiec, Rumunii, Serbii. Powitał przedstawicieli pracodawców z PIPC, PGNiG, PZPPF, SPP, Polskie Szkło.

http://yoursportsmarketing.com/piceria/3766 Następnie Przewodniczący Rady KSPCH- Mirosław Miara, zdał obszerne sprawozdanie z dwudziesto- pięcioletniej działalności Sekretariatu (1991 -2016 )

Przewodniczący Regionu Dolny Śląsk - Kazimierz Kimso, gospodarz terenu na którym obradowali Delegaci, w krótkim przemówieniu powitał wszystkich zebranych i życzył owocnych i miłych obrad.

Czasy powstawania Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność przybliżył zebranym Pierwszy Przewodniczący ( od 1991 roku) – Krzysztof Hnatio.

Następnie głos zabrał Michał Konecki, syn drugiego Przewodniczącego Sekretariatu, Juliana Andrzeja Koneckiego, który podziękował za zaproszenie i poinformował jak duży wpływ na jego wychowanie i ukształtowanie charakteru i wartości, miała działalność Taty w NSZZ Solidarność.

Były Sekretarz Generalny ICEM – Reinhard Reibsch - Niemcy, opowiedział o jego współpracy z Sekretariatem Przemysłu Chemicznego w pierwszych latach działalności Sekretariatu.

Wiceprzewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność – Bogdan Kubiak podziękował za zaproszenie i życzył obradującym owocnych dyskusji.

Przewodniczący Sekretariatu Przemysłu Spożywczego – Mirosław Nowicki oraz Przewodniczący Sekretariatu Budownictwa i Przemysłu Drzewnego – Zbigniew Majchrzak, również składali podziękowania i życzenia, wręczając również okolicznościowe pamiątki. Drugiego dnia Kongresu przybył również Przewodniczący Krajowego Sekretariatu Metalowców – Bogdan Szozda, również wręczył okolicznościową pamiątkę z okazji jubileuszu KSPCH.

Następnie głos zabrali: Przewodniczący Słowackich związków zawodowych ECHO – Juraj Blahak, Dyrektor Stowarzyszenia Papierników Polskich – Janusz Turski, Prezes Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego – Tomasz Zieliński, złożyli okolicznościowe życzenia, wspomnieli

również ciepło o współpracy z KSPCH. Prezes PIPC wręczył również okolicznościowe pamiątki.

Następnie Wiceprzewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność – Bogdan Kubiak oraz Przewodniczący Rady KSPCH- Mirosław Miara wręczyli 25 osobom medal: „Zasłużony dla Krajowego Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność”. Z naszych zakładów medal otrzymali Panowie: ganancias de opciones binarias Krzysztof Grzeszczuk, Eugeniusz Bednarczyk oraz Jerzy Wróbel

Na koniec pierwszego dnia, obrady uświetnił występ dzieci ze Szkoły Podstawowej nr. 17 we Wrocławiu.

Drugi dzień Jubileuszowego Kongresu (XXV-lecie) Krajowego Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, rozpoczął się od 35 minutowego wystąpienia Przewodniczącego KK – Piotra Dudy. Przewodniczący KK, wręczył również na ręce Przewodniczącego – Mirosława Miary okolicznościową pamiątkę.

Następnie odbyła się konferencja panelowa : „Przemysł Chemiczny – wyzwania i bariery”. Konferencję prowadził Redaktor Naczelny Tygodnika Solidarność – Krzysztof Świątek, udział wzięli: Janusz Kowalski – Wiceprezes Zarządu PGNiG, Tomasz Zieliński - Prezes Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego, Janusz Turski – Dyrektor Stowarzyszenia Papierników Polskich, Grzegorz Rychwalski – Wiceprezes Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Farmaceutycznego, Jan Świątek – Prezes Związku Pracodawców Polskie Szkło. W tej konferencji na koniec zabrał również głos Przewodniczący KK – Piotra Dudy, wyjaśniając niektóre omawiane aspekty oraz podsumowując dyskusję.

Po przerwie odbyła się druga konferencja panelowa: „Układy Branżowe podstawą dialogu społecznego”. Konferencję prowadził Kierownik Biura Branżowo – Konsultacyjnego KK – Sławomir Adamczyk. W panelu udział wzięli: ekspert – prof. Juliusz Gardawski, ekspert – Tomasz Wójcik, Naczelnik Wydziału Legislacyjno-Prawnego w MRPiPS – Katarzyna Balsam, Jan Świątek – Prezes Związku Pracodawców Polskie Szkło, Mirosław Miara – Przewodniczący KSPCH NSZZ Solidarność.

Po południu delegaci i goście Kongresu zwiedzili Muzeum Wody – Hydropolis oraz Afrykarium a podczas kolacji w restauracji mieszczącej się we Wrocławskim ZOO, wysłuchali występu opartego na twórczości Jana Pietrzaka - młodzieży z Liceum nr. XXVII im. Agnieszki Osieckiej we Wrocławiu.

Trzeci dzień Jubileuszowego Kongresu (XXV-lecie) Krajowego Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, to już tylko robocze obrady Delegatów, podczas których przyjęto zmiany w Regulaminie Sekretariatu, uchwalono obowiązujące składki afiliacyjne (ponowienie starej uchwały, ponieważ na skutek zmian siedzib, poprzednia uchwała zaginęła), przyjęto również cztery stanowiska dotyczące: 1.Podziękowania dla wszystkich, którzy tworzyli sekretariat i działali w nim przez 25 lat; 2. Dotyczące wspierania polityki przemysłowej; 3. Dotyczące zmiany ustawy emerytalnej (staż 35 lat kobiety, 40 mężczyźni); 4. Dotycząca pracy w warunkach szczególnych i o szczególnym charakterze. Po wyczerpaniu programu obrad, Przewodniczący Rady KSPCH NSZZ Solidarność, dokonał zamknięcia obrad Jubileuszowego Kongresu KSPCH NSZZ Solidarność.

Załączniki:
Pobierz plik (dsc0075,w_480,h_330,wo_480,ho_330,_small.jpg)dsc0075,w_480,h_330,wo_480,ho_330,_small.jpg[ ]284 kB
Pobierz plik (DSC_0015.JPG)DSC_0015.JPG[ ]2154 kB
Pobierz plik (DSC_0020.JPG)DSC_0020.JPG[ ]2472 kB
Pobierz plik (DSC_0024.JPG)DSC_0024.JPG[ ]2714 kB
Pobierz plik (DSC_0042.JPG)DSC_0042.JPG[ ]2768 kB
Pobierz plik (DSC_0068.JPG)DSC_0068.JPG[ ]2380 kB
Pobierz plik (DSC_0108.JPG)DSC_0108.JPG[ ]2241 kB
Pobierz plik (DSC_0250.JPG)DSC_0250.JPG[ ]2181 kB

• 100 Dębów Niepodległości

Zarząd Regionu Małopolskiego NSZZ "Solidarność" oraz Oddział Bochnia-Brzesko zapraszają do Brzeska na uroczystość upamiętniającą 100. Rocznicę Odzyskania Niepodległości w dniu 4 maja 2018 r.

• One będą wysysać środki z Funduszu Pracy

source url NSZZ Solidarność zdecydowanie sprzeciwia się finansowaniu PPK ze środków Funduszu Pracy.  Według ekspertów związkowych wyciąganie środków z Funduszu Pracy na inne cele jest karygodną lekkomyślnością.

• Małopolska Sekcja Oświaty już po wyborach!

go here Po raz kolejny Zespół Szkół Elektrycznych nr 1 w Krakowie stał się miejscem obrad Walnego Zjazdu Delegatów Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”. W dniu 16 kwietnia 2018 r. delegaci z całej Małopolski przybyli wybierać władze największej regionalnej sekcji branżowej, liczącej obecnie ponad 6000 członków.

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

miglior option trader Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków