W dniu 14 grudnia 2016 roku podpisaniem porozumienia zakończył się spór zbiorowy w Spółce ELZAT. Porozumienie określa podniesienie płacy zasadniczej obejmujące wszystkich pracowników i określa minimalna i maksymalną podwyżkę.

Załączniki:
Pobierz plik (skanowanie0004.pdf)skanowanie0004.pdf[ ]357 kB

• Emerytury państwowe dla matek, które wychowały czworo i więcej dzieci

Premier Mateusz Morawiecki obiecuje matczyne emerytury od 1 marca br. Będzie to świadczenie na poziomie emerytury minimalnej. Ciągle czeka na realizację postulat odejścia od opodatkowania najniższych świadczeń emerytalnych.

– Postaramy się, żeby matczyna emerytura obowiązywała jak najszybciej – zadeklarował Mateusz Morawiecki. Świadczenia na poziomie emerytury minimalnej mają trafić do

• Emerytury państwowe dla matek, które wychowały czworo i więcej dzieci!

Podczas briefingu premier Morawiecki i min. Rafalska poinformowali o starcie nowego świadczenia Mama4Plus, które przyznawane będzie matkom - lub ojcom w wypadku śmierci lub porzucenia dzieci przez matkę - które wychowały co najmniej czwórkę dzieci, jeśli nie przysługuje im prawo do emerytury lub renty, ewentualnie przysługujące świadczenia są niższe niż najniższa emerytura. Szacuje się, że z programu

• Nowy numer "Tygodnika Solidarność": "Tragedia w Gdańsku"

– Bestialski mord dokonany na Prezydencie Gdańska Pawle Adamowiczu wstrząsnął całą Polską. Dokonany w niedzielny wieczór, podczas finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy – wydarzenia, które przynajmniej z założenia ma służyć dobru, być pozytywnym i radosnym elementem naszego życia – stał się przez to jeszcze bardziej mroczny i ponury. Dzisiaj wszyscy modlimy się za jego duszę –