Prezydium Komisji Przedsiębiorstwa NSZZ "Solidarność" w Grupie Azoty S.A. serdecznie zaprasza   na " Dzień z Solidarnością w Małopolsce" organizowany z okazji 37 rocznicy powstania NSZZ "Solidarność", który odbędzie się 9 września w Wieliczce na terenie Małopolskiej Areny Lekkoatletycznej. Zgłoszenia chętnych do wzięcia udziału w imprezie przyjmowane są w sekretariacie Związku do dnia 05 września pod numerem telefonu : 24-02

Program obchodów 37 rocznicy powstania NSZZ "Solidarność"

30 sierpnia godz.16.30 - turniej brydża sportowego (siedziba KZ Emerytów i Rencistów ul. Kwiatkowskiego 18)

31 sierpnia godz.17.30 - Uroczysta msza św. w Katedrze Wawelskiej następnie złożenie kwiatów i zapalenie zniczy pod Krzyżem Katyńskim

03 września godz.18.00 - Uroczysta msza św. w kościele bł. Karoliny w Tarnowie , następnie złożenie kwiatów i zapalenie zniczy pod pomnikiem św. Jana Pawła II

09 września od godz.14.00 - Wieliczka "Dzień z Solidarnością w Małopolsce"

Program imprezy:

godz.14.00 - Piknik rodzinny, gry i zabawy dla dzieci, kącik plastyczny, zabawy taneczne, konkursy dla dzieci, zjeżdżalnie, trampoliny,grill

godz.14.30 - Turniej piłkarski o Puchar Przewodniczącego ZR Małopolska NSZZ "Solidarność" - Wojciecha Grzeszka

godz.16.30 - Pokaz Zumba Fitness - Fit&Well Studio Fitness Staniątki

godz.17.00 - Występ zespołu góralskiego "Mali Hyrni"

godz.18.00 - Występ zespołu coverowego Italo Disco i San Remo

godz.19.30 - Występ zespołu coverowego Abba Family

W czasie trwania imprezy możliwość spacerów po Tężniach Solankowych.

Wyjazd autokarów:

Tarnów Dworzec Autobusowy - godz.12.00

Zajezdnia autobusowa Mościce - godz. 12.15

• Zrewidowana Europejska Karta Społeczna - seminarium

NSZZ Solidarność oraz Katedra Prawa Pracy i Polityki Społecznej UJ zapraszają do udziału w seminarium dotyczącym znaczenia Zrewidowanej Europejskiej Karty Społecznej i możliwości jej ratyfikacji. Seminarium odbędzie 17 września 2018 r. w Krakowie.

• Wakacyjny Dar Krwi w Pustkowie

Klub Honorowych Dawców Krwi im. Księżnej Heleny Jabłonowskiej serdecznie zaprasza wszystkich chętnych do oddania krwi na Akcję poboru krwi, która będzie miała miejsce w dniu 18 lipca 2018 r. w budynku Centrum Aktywności Gospodarczej i Społecznej, obok bramy LERG w Pustkowie, w godz. 9:00 - 12:00.

Jest to kolejna akcja w ramach akcji Małopolskiej "Solidarności" "100 litrów krwi na 100-lecie Odzyskania Niepodległości". Serdecznie zapraszamy!!!

• Zaproszenie do Energylandii

Oferta specjalna dla członków "Solidarności". Zapraszamy do skorzystania z tańszych biletów do największego parku rozrywki w Polsce Energylandii z Zatorze.
    Więcej informacjitutaj

• RDS: Założenia ustawy budżetowej, płaca minimalna i podwyżki dla budżetówki

12 lipca odbyło się posiedzenie plenarne Rady Dialogu Społecznego. Porządek obrad przewidywał debaty merytoryczne oraz przyjęcie dwóch uchwał – w sprawie projektu ustawy o Pracowniczych Planach Kapitałowych oraz ws. dokumentu „Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych”. Brak kworum strony związkowej, spowodowany nieobecnością przedstawicieli Forum Związków Zawodowych na posiedzeniu

• Człowiek Roku 2017 Tygodnika Solidarność: Abp Marek Jędraszewski

Na początku roku Tygodnik Solidarność wybrał osobistość roku 2017, którą został abp Marek Jędraszewski. Ci, którzy osobiście znają ks. arcybiskupa podkreślają, że potrafi dotrzeć swoją nauką zarówno do uczonych, jak i do prostych ludzi. Często staje w obronie podstawowych wartości chrześcijańskich. Za to szanują go ludzie. I za to ceni go Solidarność. Dzisiaj nadszedł czas na uroczyste uhonorowanie tytułem

• Koncepcja nowego Prawa Zamówień Publicznych

Copyright 2015 NSZZ "Solidarnosc" ZAT S.A.