Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ "S" zaprasza na noworoczne spotkanie integracyjne. Spotkanie odbędzie się w dniu 03 lutego 2018 roku od godziny 18.00 w restauracji " Modrzewiowy Dwór" w Tarnowie - Mościcach ul. Traugutta 5 . Zgłoszenia wraz z wpisowym  przyjmowane są w sekretariacie Związku osobiście lub telefonicznie pod numerem 24-02. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc o udziale w spotkaniu decydować będzie kolejność zgłoszeń..

• Potrzebna pomoc dla Związkowca!

Zwracamy się do członków "Solidarności" o udzielenia wsparcia w zdobyciu środków finansowych niezbędnych na wykonanie operacji osseointegracji – wszczepienia implantu w kość udową kikuta lewej nogi naszego kolegi z Organizacji Międzyzakładowej Pracowników Samorządowych Urzędu Miasta Krakowa, Przemysława Kyrcza.

• Odszedł Bogumił Psarski

Zmarł nagle w wieku 61 lat - nasz kolega, długoletni przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w TECHNIFLEX Sp.z o.o. w Mszanie Dolnej

BOGUMIŁ PSARSKI

Msza pogrzebowa przy trumnie zmarłego odbędzie się we wtorek 19 lutego 2019 r. o godz. 9.30 w Kościele Miłosierdzia Bożego w Mszanie Dolnej. Ciało zmarłego zostanie pochowane na cmentarzu Kraków Podgórze o godz. 12:30.

Dobry Jezu a nasz Panie daj mu wieczne spoczywanie.

Rodzinie składamy wyrazy szczerego współczucia.

• Ojciec Antoni Kluska duszpasterzem ludzi pracy powiatu nowotarskiego i tatrzańskiego

Informujemy, że na prośbę Zarządu Regionu Małopolskiego NSZZ "Solidarność" Arcybiskup Metropolita Krakowski Marek Jędraszewski, wskazując na aktualną potrzebę duchowej opieki nad środowiskami pracowniczymi, mianował o. Antoniego Kluskę duszpastrzem ludzi pracy i kapelanem "Solidarności" w powiatach nowotarskim i tatrzańskim. W liście przekazanym do wiadomości Przewodniczącego ZRM Wojciecha Grzeszka nowomianowanemu duszpasterzowi "Solidarności" Metropolita Krakowski pobłogosławił na spełnianie nowych zadań i polecił wstawiennictwu św. Józefa Robotnika oraz bł. ks. Jerzego Popiełuszki.

• Laureaci XI konkursu "Pracodawca Przyjazny Pracownikom"

Komisja Certyfikacyjna dokonała oceny wniosków nadesłanych na konkurs "Pracodawca Przyjazny Pracownikom", m.in. biorąc pod uwagę przestrzeganie prawa pracy, zawieranie układów zbiorowych pracy, zatrudnianie pracowników na czas nieokreślony, uzwiązkowienie oraz funkcjonowanie rady pracowników.

Komisja w składzie: Bogdan Biś, zastępca przewodniczącego Komisji

• Postulaty „Solidarności” w sprawie sytuacji społeczno-gospodarczej w Polsce!

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” nadal z niepokojem obserwuje pogarszającą się sytuację społeczną oraz narastające napięcia społeczne. Przypominamy stanowisko KK z 11 grudnia 2018 r.

Powiększające się dysproporcje w wynagrodzeniach zatrudnionych w sferze finansów publicznych wręcz wskazują na dyskryminowanie całych grup zatrudnionych w tej sferze.

Komisja

• Lech Wałęsa ma 48 godzin aby przeprosić Piotra Dudę!

Lech Wałęsa otrzymał dzisiaj wezwanie przedsądowe do opublikowania przeprosin, po tym jak na swoim oficjalnym koncie Fecebook zamieścił zdjęcie sugerujące służbę przewodniczącego Solidarności Piotra Dudy w ZOMO. Ma na to 48 godzin. Po tym terminie sprawa trafi do sądu.

Zdjęcie oddziału ZOMO, na którym rzekomo ma być Piotr Duda krąży po Internecie od kilku lat. Wczoraj ponownie zamieścił je