iq option opinioni legale Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ "Solidarność" w Grupie Azoty S.A. informuje , że w dniu 06 kwietnia br. odbyło się XI Walne Zebranie Sprawozdawczo - Wyborcze Międzyzakładowej Organizacji Związkowej działającej w Grupie Azoty S.A.. W wyniku przeprowadzonych wyborów przewodniczącym Komisji Przedsiębiorstwa NSZZ "Solidarność" w Grupie Azoty S.A. na kadencję 2018 - 2022 został ponownie wybrany - Tadeusz Szumlański.

follow url Dokonano również wyboru członków Komisji Przedsiębiorstwa, Komisji Rewizyjnej, delegatów na Walne Zebranie Regionu Małopolska, delegatów na Walne Zebranie Krajowej Sekcji Przemysłu Chemicznego. O przebiegu obrad i szczegółowych wynikach wyborów poinformujemy w późniejszym terminie.

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

citas en linea famisanar colsubsidio Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków