enter site Informujemy członków związku, że został uruchomiony program lojalnościowy go to link "KARTA BIZNESTANK" z firmą PKN "ORLEN" umożliwiający uczestnikom programu skorzystanie z rabatu w wysokości        8 groszy od litra tankowanego paliwa na stacjach należących do PKN "Orlen" i "Bliska". Deklaracje przystąpienia do programu można pobrać u przewodniczących Komisji Zakładowych i Oddziałowych lub   w sekretariacie Związku. Wypełnione deklarację należy złożyć w sekretariacie związku do dnia 30 kwietnia bieżącego roku. Koszty związane z wydaniem karty pokrywa Komisja Przedsiębiorstwa. Szczegółowych informacji udziela sekretariat pod numerem telefonu 24-02.

• „Solidarność” apeluje do prezydenta w sprawie parobków

NSZZ Solidarność zaapelował o nie podpisywanie ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw z dnia 13 kwietnia 2018 r., która została skierowana do Prezydenta RP Andrzeja Dudy w ubiegłym tygodniu.

Poniżej treść listu:

Ustawa ta wprowadza nowy rodzaj umowy dotyczącej wykonywania pracy, jaką jest umowa o pomocy przy zbiorach.

• P. Duda: Firma "Centrum Dializa" nie zachowuje żadnych standardów, mówimy - dość

Dzisiaj w Sosnowcu odbyła się konferencja prasowa z udziałem Piotra Dudy, przewodniczącego "Solidarności", która poświęcona była sprawie łamania prawa przez spółkę "Centrum Dializa". Poruszono również problem bezprawnego zwolnienia Sławy Kolano.

- Żyjemy w państwie prawa, ale niektórych te prawo nie obowiązuje. Chcieliśmy wprowadzić

• KNF: W ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru

http://menedzermotoryzacji.pl/pltyuoe/208 Najnowsze dane Komisji Nadzoru Finansowego wskazują, że w ubiegłym roku Polacy odłożyli najwięcej w historii trzeciego filaru. Jak oceniają eksperci, jedną z przyczyn wzrostu była poprawa sytuacji finansowej Polaków.

Inna przyczyna to prognozowana wysokość emerytur z ZUS. Dla wielu osób to wystarczający bodziec do tego, aby zacząć dodatkowo oszczędzać. Wśród Polaków