W dniu 16.listopada 2018 roku Organizacje Związkowe tj. Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ "S" w Grupie Azoty S.A. , oraz NSZZ Pracowników Grupy Azoty S.A. działające w ZBACH Sp. Z o.o. wystąpiły do Zarządu Spółki z żądaniami wyznaczając termin ich spełnienia. W związku z tym , że żądania nie zostały spełnione w wyznaczonym terminie strony weszły z dniem 21 listopada 2018 roku w spór zbiorowy i dalsze rokowania prowadzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 23 maja 1991 r o rozwiązywaniu sporów zbiorowych. W tym celu Organizacje Związkowe powołały Wspólną Reprezentację Związkową , której przewodniczącym został Tadeusz Szumlański.

Załączniki:
Pobierz plik (skanowanie0004.pdf)skanowanie0004.pdf[ ]612 kB
Pobierz plik (skanowanie0005.pdf)skanowanie0005.pdf[ ]568 kB
Pobierz plik (skanowanie0006.pdf)skanowanie0006.pdf[ ]472 kB

• Informacja

Informujemy, że w dniu 16 sierpnia 2019 r. (piątek) biura Zarządu Regionu Małopolskiego NSZZ "Solidarność" przy pl. Szczepańskim 5 w Krakowie będą nieczynne. Za niedogodności przepraszamy.

• Multisportowe zawody dla dzieci - zaproszenie do Zakopanego

Region Małopolski NSZZ "Solidarność" i Fundacja Integracji przez Sport HANDICAP Zakopane zapraszają do udziału w multisportowych zawodach dla dzieci i młodzieży organizowanych przy okazji Letniego Grand Prix w Skokach Narciarskich - Pucharu Solidarności w sobotę, 17 sierpnia br. Zawody odbędą się na stadionie COS w Zakopanem w godz. 11:00-17:00.

• Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich - XI Puchar Solidarności Zakopane

Komisja Krajowa NSZZ "Solidarność" i Region Małopolski NSZZ "Solidarność" zapraszają do Zakopanego w dniach 16-18 sierpnia 2019 r. na Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich XI Puchar Solidarności.

Program:
    16 sierpnia 2019 r. piątek

15:00 - Oficjalny trening HS-140 (2 serie)
    16:30 - Kwalifikacje

17 sierpnia 2019 r. sobota
    14:00 - Seria próbna HS-140
    15:00 - Drużyowy konkurs skoków HS-140
               Ceremonia dekoracji

18 sierpnia 2019 r. niedziela
    12:00 - Seria próbna HS-140
    13:00 - Indywidualny konkurs skoków HS-140
               Ceremonia dekoracji

• Siedmiu Polaków wystąpi w niedzielnym XI Pucharze Solidarności

Za nami dwie serie treningowe i kwalifikacje do niedzielnego konkursu Letniego Grand Prix w Zakopanem, który równocześnie jest XI Pucharem Solidarności. Polacy wypadli obiecująco, co budzi duże nadzieje przed jutrzejszym konkursem drużynowym.

W pierwszej serii treningowej najdłuższy skok oddał Dawid Kubacki, który wylądował na 135,5 metrze, nieznacznie gorzej wypadł Kamil Stoch

• Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich - XI Puchar Solidarności Zakopane

Program:
    16 sierpnia 2019 r. piątek
    15:00 - Oficjalny trening HS-140 (2 serie)
    16:30 - Kwalifikacje

17 sierpnia 2019 r.

• Maraton Solidarności już 15 sierpnia!

Jubileuszowa, 25. edycja ORLEN Maratonu "Solidarności" zbliża się wielkimi krokami. Już 15-go sierpnia na ulicach Trójmiasta pojawią się biegacze, którzy zmierzą się z dystansem maratonu, pokonując trasę z Gdyni, przez Sopot, do Gdańska. Zafiniszują pod fontanną Neptuna na Długim Targu.

Maraton „Solidarności” to nie tylko impreza sportowa. To także okazja do oddania