W dniu 16.listopada 2018 roku Organizacje Związkowe tj. Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ "S" w Grupie Azoty S.A. , oraz NSZZ Pracowników Grupy Azoty S.A. działające w ZBACH Sp. Z o.o. wystąpiły do Zarządu Spółki z żądaniami wyznaczając termin ich spełnienia. W związku z tym , że żądania nie zostały spełnione w wyznaczonym terminie strony weszły z dniem 21 listopada 2018 roku w spór zbiorowy i dalsze rokowania prowadzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 23 maja 1991 r o rozwiązywaniu sporów zbiorowych. W tym celu Organizacje Związkowe powołały Wspólną Reprezentację Związkową , której przewodniczącym został Tadeusz Szumlański.

Załączniki:
Pobierz plik (skanowanie0004.pdf)skanowanie0004.pdf[ ]612 kB
Pobierz plik (skanowanie0005.pdf)skanowanie0005.pdf[ ]568 kB
Pobierz plik (skanowanie0006.pdf)skanowanie0006.pdf[ ]472 kB

• Zapraszamy na skoki narciarskie do Zakopanego

W dniach 17-18 sierpnia 2019 r. na Wielkiej Krokwi w Zakopanem odbędą się Letnie Grand Prix w skokach narciarskich i zawody o Puchar "Solidarności" w Skokach Narciarskich. Dysponujemy ograniczoną ilością wejściówek na te wydarzenia. Zapotrzebowanie na wejściówki należy zgłaszać tylko i wyłącznie drogą mailową na adres: regiony@solidarnosc.org.pl do dnia 26 czerwca br. Ponieważ jedna wejściówka jest ważna na jeden dzień - sobotę lub niedzielę - przy zgłoszeniu należy podać ilość sztuk oraz termin (17 lub 18 sierpnia). Decyduje kolejność zgłoszeń.

• Trwa Międzynarodowa Konferencja Pracy

W dniu 12 czerwca br. w Genewie rozpoczęły się obrady 108. Sesji Międzynarodowej Konferencji Pracy, odbywającej się w roku 100-lecia powstania Międzynarodowej Organizacji Pracy, której Polska byłą współorganizatorem.

• Rok 1989 w Małopolsce - jaki był?

Rok 1989 w Małopolsce był przedmiotem konferencji naukowej zorganizowanej 5 czerwca br. w Krakowie przez Instytut Pamięci Narodowej.  Konferencję rozpoczęło wystąpienie Adama Gliksmana, historyka i zarazem wiceprzewodniczącego Zarządu Regionu.