W dniach 11 -12 maja 2019r. po raz kolejny Krajowy Sekretariat Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, pełnił wartę przy grobie Patrona NSZZ Solidarność – księdza  Jerzego Popiełuszki. Tym razem za zorganizowanie warty była odpowiedzialna Krajowa Sekcja Pracowników Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność.

Składam bardzo serdeczne podziękowania przede wszystkim przewodniczącemu Sekcji, który podjął się zorganizowania warty.

Równie wielkie podziękowania dla kolegów z Azotów Puławy, którzy pełnili wartę  11 maja w godz. 12.00 – 18.00. oraz  dla kolegów z  Bridgestone Poznań za wartę w godz. 18.00 – 22.00 i z Michelin Olsztyn, za wartę w godz. 06.00 – 12.00 w dniu 12 maja 2019r.

Szczególne podziękowania dla kolegów z Azotów Tarnów, którzy podjęli się najtrudniejszej zmiany warty tj. w godzinach nocnych: 22.00 – 06.00.

Mirosław Miara

• Informacja

Informujemy, że w dniu 16 sierpnia 2019 r. (piątek) biura Zarządu Regionu Małopolskiego NSZZ "Solidarność" przy pl. Szczepańskim 5 w Krakowie będą nieczynne. Za niedogodności przepraszamy.

• Multisportowe zawody dla dzieci - zaproszenie do Zakopanego

Region Małopolski NSZZ "Solidarność" i Fundacja Integracji przez Sport HANDICAP Zakopane zapraszają do udziału w multisportowych zawodach dla dzieci i młodzieży organizowanych przy okazji Letniego Grand Prix w Skokach Narciarskich - Pucharu Solidarności w sobotę, 17 sierpnia br. Zawody odbędą się na stadionie COS w Zakopanem w godz. 11:00-17:00.

• Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich - XI Puchar Solidarności Zakopane

Komisja Krajowa NSZZ "Solidarność" i Region Małopolski NSZZ "Solidarność" zapraszają do Zakopanego w dniach 16-18 sierpnia 2019 r. na Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich XI Puchar Solidarności.

Program:
    16 sierpnia 2019 r. piątek

15:00 - Oficjalny trening HS-140 (2 serie)
    16:30 - Kwalifikacje

17 sierpnia 2019 r. sobota
    14:00 - Seria próbna HS-140
    15:00 - Drużyowy konkurs skoków HS-140
               Ceremonia dekoracji

18 sierpnia 2019 r. niedziela
    12:00 - Seria próbna HS-140
    13:00 - Indywidualny konkurs skoków HS-140
               Ceremonia dekoracji

• Siedmiu Polaków wystąpi w niedzielnym XI Pucharze Solidarności

Za nami dwie serie treningowe i kwalifikacje do niedzielnego konkursu Letniego Grand Prix w Zakopanem, który równocześnie jest XI Pucharem Solidarności. Polacy wypadli obiecująco, co budzi duże nadzieje przed jutrzejszym konkursem drużynowym.

W pierwszej serii treningowej najdłuższy skok oddał Dawid Kubacki, który wylądował na 135,5 metrze, nieznacznie gorzej wypadł Kamil Stoch

• Letnie Grand Prix w Skokach Narciarskich - XI Puchar Solidarności Zakopane

Program:
    16 sierpnia 2019 r. piątek
    15:00 - Oficjalny trening HS-140 (2 serie)
    16:30 - Kwalifikacje

17 sierpnia 2019 r.

• Maraton Solidarności już 15 sierpnia!

Jubileuszowa, 25. edycja ORLEN Maratonu "Solidarności" zbliża się wielkimi krokami. Już 15-go sierpnia na ulicach Trójmiasta pojawią się biegacze, którzy zmierzą się z dystansem maratonu, pokonując trasę z Gdyni, przez Sopot, do Gdańska. Zafiniszują pod fontanną Neptuna na Długim Targu.

Maraton „Solidarności” to nie tylko impreza sportowa. To także okazja do oddania